Kuulokkeet salille

-

Tästä artikkelista löydät tietoa siitä, miten valitset kuulokkeet salille. Musiikin kuuntelu erityisesti yksitoikkoisessa harjoittelussa kuten lenkkeilyssä tai saliharjoittelussa antaa lisäpotkua treenaamiseen. Musiikki myös rikkoo puuduttavaa puurtamista ja tekee näin ollen harjoittelusta mielekkäämpää.

Painoa kuulokkeet eivät kuitenkaan pudota! Omaa painoa seuraat painoindeksi-/ BMI-laskurilla joka laskee painoindeksin.

Tänä päivänä langattomat kuulokkeet salille on varmasti paras vaihtoehto ja bluetooth on tekniikka langattomuuden takana. Koska tekniikka on tänä päivänä yleisessä käytössä, ei hinnoissa ole suuria eroja langattoman ja langallisen vaihtoehdon välillä.

Bluetooth kuulokkeet salille

Langattomat bluetooth kuulokkeet salille ovat paras vaihtoehto niin salille kuin muuhunkin treenaamiseen. Isoin etu langallisiin kuulokkeisiin verrattuna on tietenkin se, että bluetooth kuulokkeissa ei ole ylimääräisiä piuhoja. Etenkin salilla piuha saattaa helposti sotkeutua laitteisiin ja häiritä harjoittelua. Useimmiten bluetooth kuulokkeissa kantama myös riittää siihen, että varsinaista laitetta (älypuhelin) ei ole välttämätöntä pitää kädessä / taskussa. Voit jättää sen esimerkiksi treenikassiin.

Kuin olet valitsemassa bluetooth kuulokkeet salille, on hyvä pitää mielessä seuraavat asiat:

  1. Äänenlaatu – Mitä haluat äänen laadulta?
  2. Istuvuus – Miten hyvin kuulokkeet istuvat sinulle?
  3. Akunkesto – Miten pitkään akku kestää ladattuna?
  4. Hienkestävyys – Kestävätkö bluetooth kuulokkeet hikeä / vettä

Äänenlaatu – Bluetooth nappikuulokkeet vs -korvan yli kuulokkeet

Bluetooth nappikuulokkeet ovat urheilessa usein parempi vaihtoehto sekä mukavuuden, että koon kannalta. Nappikuulokkeet eivät kuitenkaan pärjää äänenlaadussa korvan yli tuleville kuulokkeille. Jos arvostat äänenlaatua mukavuuden yli, on korvan yli tulevat kuulokkeet sinulle parempi vaihtoehto saliharjoitteluun.

Äänenlaadussa kannattaa myös miettiä sitä, missä harjoittelet. Jos harjoittelu tapahtuu sisällä, äänekkäässä kuntosalissa, voi melua vähentävät tai kokonaan poistavat kuulokkeet olla sinulle paras vaihtoehto. Jos kuitenkin käytät kuulokkeita ulkona liikenteen keskellä juostessa, tulee sinun kuulla autojen torvet ja muut tärkeät varoääneet.

Miten hyvin kuulokkeet istuvat juuri sinulle

Äänenlaadulla ei ole mitään merkitystä, jos kuulokkeet eivät istu sinulle. Etenkin halvoissa malleissa säätövara on hyvin minimaalinen. Kalleimmissa kuulokkeissa on useimmiten mahdollisuus säätää kuulokkeet juuri sinulle sopivaksi. Mikään ei ole rasittavampaa kesken lenkkeilyn, kuin jatkuvasti asettaa kuulokkeet takaisin korvaan.

Huomioi myös, jos käytät silmälaseja kuin harjoittelet. Etenkään kaikki korvan yli tulevat kuulokkeet eivät istu hyvin, jos käytät silmälaseja kuin harjoittelet.

Miten pitkään akku kestää ladattuna

Langattomien kuulokkeiden miinus langallisiin verrattuna on se, että ne tulee ladata. Jos harjoittelet useita tunteja, pitää akun kestää harjoittelun ajan. Samoin jos käytät kuulokkeita pitkin päivää, tulee akun kestää useita tunteja. Et halua, että akku loppuu jo ennen salille menemistä.

Akunkesto kannattaa siis tarkistaa ennen ostopäätöksen tekemistä. Huomioi myös miten helppo kuulokkeeet on ladata. USB porttia käyttävät piuhat ovat varmasti tänä päivänä se kätevin vaihtoehto.

Kuulokkeiden hien- ja vedenkestävyys

Otatpa alkulämmön salilla juoksumatolla tai kuntopyörässä, todennäköisesti päädyt hikoilemaan jo heti kättelyssä ennen varsinaisen saliharjoittelun aloittamista. Siksi on tärkeää, että bluetooth kuulokkeet salille on valittu huomioiden tämä asia. Hienkestävyys on minimivaatimus. Mikäli kuulokkeet ovat kokonaan vedenkestävät, voi niitä käyttää esimerkiksi uidessa.

Vaikka kuulokkeet olisivatkin hienkestävät, kannattaa ne pyyhkiä kunnolla harjoittelun jälkeen. Vaikka hiki ei vahingoita kuulokkeita saattavat kuulokkeet alkamaan haista jos niitä ei ikinä treenin jälkeen kunnolla pese taikka kuivaa.